Relog Media
Relog Media
Podeli:

BLAST najavio BLAST Austin Major 2025

BLAST je zvanično predstavio prvi Major u 2025, ujedno i prvi Major u Americi nakon sedam godina.

Iako je više različitih izvora uveliko potvrdilo glasine o pomenutom Majoru, sinoć smo dobili i zvaničnu potvrdu od organizatora.

Ovo će biti drugi Major koji će BLAST organizovati, nakon što su imali tu čast da isprate CS:GO Majore u istoriju organizovanjem BLAST Paris Majora na kom je Vitality podigao trofej pred domaćom publikom.

Uz ESL trenutno najveći organizator CS takmičenja, BLAST je relativno kasno ušao u organizaciju Major turnira, ali nisu dugo čekali na priliku da se ponovo oprobaju sa elitnim takmičenjem.

Major u Teksasu će se održati u junu naredne godine i biće treći CS2 Major. Turnir će biti organizovan u Moody Centar areni koja prima preko 15.000 gledalaca.

Podsetimo, poslednji Major koji smo gledali u Americi je bio istorijski ELEAGUE Boston MAjor 2018 na kom je Cloud9 doneo prvi i jedini CS Major trofej NA regiji.

Iako je američka CS scena već dugo vremena u ogromnoj rezultatskoj krizi, Amerika je nedavno tokom IEM Dallas 2024 turnira dokazala da i dalje mogu da budu odličan domaćin takmičenjima i da se strast prema CS esportu na ovom kontinentu nije ugasila. Ostaje da vidimo da li će Major na domaćem terenu pokrenuti neke od neaktivnih američkih esport organizacija da se vrate u CS2 esport i možda baš oni postanu novi miljenici publike kao što je to uspeo Cloud9 pre sedam godina. 

Tagovi
CS2
BLAST
BLAST Austin Major 2025
Austin Major

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh