Relog Media
Relog Media
Podeli:

Crvena Zvezda velikim preokretom protiv Partizana osvojila EBL

Crvena Zvezda je osvojila svoju treću titulu LoL šampiona Balkana, i to pobedom u prvom istorijskom derbiju u finalima ovog takmičenja.

Prošle su dve ipo godine od kako su crveno-beli prethodni put podigli EBL trofej, a do het-trika su došli na način koji će se dugo prepričavati.

Ne samo da su u finalu savladali odlični Partizan, koji im je tokom cele sezone bio najveći rival, već im je to pošlo za rukom iako su gubili 0-2 na startu meča.

Partizan i Zvezda su demonstrirali apsolutnu dominaciju tokom grupne faze šampionata, završivi ga sa ukupnim 12-2 skorom, odnosno čak četiri pobede više od najbližih pratioca.

Ovo je značilo da nas je večiti derbi čekao i na startu plejofa, kad su se Zvezda i Partizan sastali u borbi za direktan plasman u veliko finale. Fascinantna je činjenica da je i tada Zvezda gubila 0-2, da bi na kraju trijumfovali 3-2, odnosno da smo videli identičan rasplet kao i u meču za titulu.

Predvođeni veteranima i ujedno nekadašnjim saigračima, na čelu crno-belih se nalazi Aljoša "Milica" Kovandžić, jedini Srbin koji je zaigrao u elitnoj evropskoj LoL ligi, dok je u redovima crveno-belih nastupao Nikola "Nikola" Đorđević, nekadašnji ADC famoznog Kliktecha.

U redovima Zvezde se našao i Bugarin Aleksandar "Avarice" Dimitrov, koji je proglašen za MVP-a lige. A nagradu za trenera sezone je odneo i Bernardo "BerNNas" Carvalho, portugalski stručnjak koji od ove sezone trenira crveno-bele.

Partizan je žestoko otvorio finale sa dve brze pobede u partijama koje su trajale oko pola sata igre. U prvoj je rezultat u killovima iznosio 19-4, a u drugoj 14-6. Činilo se da je Partizan na pragu velikog uspeha, ali je Zvezda još jednom prikazala impresivnu odlučnost da se do samog kraja bori za titulu.

Iako je Partizan vodio u resursima u trećoj partiji, Zvezda uspeva da napravi dva killa u odbrani baze, pređe u kontranapad i smanji zaostatak na 1-2. Poveo je Partizan u četvrtoj partiji, ali opet je Zvezda bolje igrala u nastavku i uspela da dođe do druge pobede, iako su četvrtu partiju završili sa manje killova od rivala. 

U odlučujućoj petoj partiji videli smo znatno sporiju igru, a prvi killovi su pali tek u 28. minutu igre, što ne bi začudilo i da je rekord sezone. Upravo tada je Zvezda i uzela Barona što su znali da iskoriste i pritisnu potpuno nemoćni Partizan, koji u nastavku stavlja sve karte na drejka kog ubijaju, ali pritom gube četiri igrača, i Crvena Zvezda lako dolazi do protivničke baze i rušenjem nexusa stavlja tačku na veliko finale.

Tagovi
LoL
EBL
Crvena zvezda esport
Partizan Esport

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh