Relog Media
Relog Media
Podeli:

Vitality zaustavio istorijski niz FaZe-a

Po prvi put od kako je izašao CS2, FaZe Clan neće igrati u finalu turnira na kome nastupaju, nakon što ih je Vitality savladao rezultatom 2-0 u četvrtfinalnom derbiju ESL Pro Lige.

FaZe Clan je vezao osam uzastopnih finala na svim takmičenjima koja su igrali od kako je CS esport prešao sa CS:GO na CS2, uključujući i finale prvog CS2 Majora u Kopenhagenu. Zbog toga su trenutno ubedljivo na prvom mestu HLTV svetske rang liste, ali svaka serija mora imati kraj, pa i ova.

Glavni razlog poraza je definitivno nezaustavljivi Mathieu "ZywOo" Herbaut, najbolji igrač sveta, koji je u ovom meču ujedno oborio svetski rekord kada je reč o rejtingu u Bo3 mečevima na velikim turnirima.

ZywOo koji briljira tokom cele ESL Pro Lige je završio meč protiv najboljeg tima sveta sa 2.21 rejtingom, uz 54-21 skor u killovima i neverovatnih 142.7 štete po rundi. Ukoliko ovako nastavi u polufinalu i potencijalno u finalu, ZywOo vrlo lako može postaviti i novi rekord najboljeg rejtinga na velikim turnirima.

Vitality je otvorio četvrtfinale ubedljivom 13- pobedom na Nuke, gde se ZywOo raspucao na protivničkom piku i napravio 24 fraga uz samo šest smrti i ukupan 2.42 rejting. FaZe se povratio na startu Vertiga, imali su 8-4 na poluvremenu, ali je Vitality u nastavku uzeo devet od 11 rundi za 13-10 pobedu.

Pre ovog meča su se sastali Astralis i Team Liquid, a danska ekipa je slavila 2-0 (13-9 Inferno, 13-7 Overpass) i upravo će ona biti večeras protivnik ekipi Vitality u borbi za polufinale. Ovaj meč je na programu od 16:15, dok nakon toga gledamo Complexity i MOUZ.

Tagovi
CS2
ESL PRO LIGA
Vitality
FAZE
ZywOo

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh