Relog Media
Relog Media
Podeli:

Završena grupna faza LEC-a, Fnatic na vrhu tabele

Nakon svih devet odigranih kola grupne faze LEC prolećnog šampionata osam timova nastavlja borbu kroz narednu fazu, dok su Rogue i Karmine Corp završili učešće u aktuelnoj sezoni. Sa prve pozicije dalje ide Fnatic, a još tri tima su ostvarila identičan učinak - Vitality, G2 i Heretics.

Fnatic i G2 Esports su tokom cele sezone vodili borbu za prvo mesto, a interesantno je da su u poslednjem kolu oba tima izgubila što je zakomplikovalo borbu za prvu poziciju. G2 je izgubio od Vitality, koji je na kraju završio sa identičnim 6-3 učinkom kao i preostali timovi sa vrha, dok se Fnatic sapleo protiv MAD Lionsa. 

Ovakav rasplet tabele pokazuje da nijedan tim nije uspostavio apsolutnu dominaciju u prvom delu sezone, a da li ćemo drugačiju sliku videti u baražnom delu, saznaćemo u predstojećim nedeljama.

Pored pomenutih timova pozitivan učinak je ostvario i Team BDS sa pet pobeda i četiri poraza, a MAD Lions i GIANTX su zauzeli šesto i sedmo mesto sa 4-5 rezultatom.

SK Gaming i Rogue so upisali po tri pobede, zbog čega su igrali tajbrejk za osmo mesto koje vodi dalje, a u njemu je slavio SK Gaming, što znači da su ponovo kao i u zimskom šampionatu Karmine Corp i Rogue završili na poslednja dva mesta i oprostili se od učešća već u prvoj fazi.

Plejof raspored je maltene identičan onom iz prolećne sezone. Ponovo će na startu plejofa igrati SK Gaming i Vitality, odnosno Team BDS i Team Heretis. Dok je jedina promena to što će sada Fnatic igrati protiv GiantX umesto G2, dok će G2 igrati protiv Lavova koji su započeli svoj pohod na finale prošle sezone upravo protiv Fnatica.

Ovo ujedno znači da ćemo i reprizu finala zimske sezone gledati već u prvom kolu, ali pošto se i ovoga puta igra sistem eliminacija, poraženi tim neće morati još uvek da strahuje za opstanak u sezoni. 

Konačan raspored grupne faze 2024 prolećne LEC sezone:

1. Fnatic 6-3
2. Team Vitality 6-3
3. G2 Esports 6-3
4. Team Heretics 6-3
5. Team BDS 5-4
6. GIANTX 4-5
7. MAD Lions KOI 4-5
8. SK Gaming 3-6
9. Rogue 3-6
10. Karmine Corp 2-7

 

Tagovi
LoL
LEC
Fnatic
G2 Esports
Vitality
Heretics
Rogue
SK

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh