Relog Media
Relog Media
Podeli:

Z10 potvrdio da ostaju u Ultraligi

Najuspešnija srpska esport organizacija Z10 Esports (Zero Tenacity) je izdala zvanično saopštenje da će nastaviti da se takmiče u poljskoj Ultraligi čime su demantovali glasine oko prelaska u Francusku.

Nekadašnji EBL šampioni i trostruki prvaci Poljske u LoL-u nastaviće da se takmiče u Ultraligi koju u narednoj sezoni očekuju velike promene. Naime Ultraliga će izgubiti zvanje akreditovane regije i najverovatnije će smanjiti broj učesnika sa deset na osam. To će uticati i na broj slotova na EU Mastersu, ali po mnogima ovo je dobra odluka jer su promene u Ultraligi neophodne.

Nekada jedna od najpopularnijih i najjačih regionalnih liga, Ultraliga je vremeno krenula da gubi publiku od kako su najzvučnija imena prešla u najbogatije REL lige kao što su francuski LFL i španski LVP. Ubrzo nakon toga su krenuli i znatno slabiji rezultati na EU Mastersu, zbog čega je publika počela da gubi interesovanje, a organizacije nisu uspevale da dođu do željenih budžeta kako bi privukli neke nove zvezde LoL esporta.

Z10 je na najbolji mogući način iskoristio smenu igrača u Ultraligi, u debitantskoj sezoni zauzimaju četvrto mesto, ali na leto prave veliki uspeh i pobeđuju slavni AGO 3-0 u finalu za prvu od svoje tri titule.

Uspeh su ponovili i naredne dve sezone i time postali jedini tim u ligi koji je osvojio tri titule za redom, a kao još jedan pokazatelj odličnog rada organizacije usledija je prodaja ADC-a Oh "Noah" Hyeontaeka Fnaticu. 

Otvorio je Z10 silovito i prošlu sezonu, činilo se da su na dobrom putu ka novoj tituli kada su završili grupni deo šampionata na ubedljivom prvom mestu sa 17-1 skorom, ali su u plejofu potpuno podbacili i izgubili oba odigrana meča zbog čega su morali da se uteše trećim mestom.

Samo par nedelja kasnije Z10 se ponovo našao u centru pažnje kada se pojavila glasina da su u pregovorima oko kupovine slota LDLC-a u LFL ligi, ali sada je jasno da do toga neće doći, makar ne naredne sezone.

Tagovi
LoL
Z10
Ultraliga

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh