Relog Media
Relog Media
Podeli:

Suspendovana 32 učesnika vijetnamske LoL lige

VCS liga prolazi kroz krizu bez presedana kada je reč o esportu. Čak 32 učesnika lige uključujući igrače i trenere su suspendovani, dok je sama liga do daljnjeg obustavljena, zbog potencijalnog nameštanja mečeva.

Naime još 18. marta čelnici lige su zaustavili dalji tok takmičenja, a nakon inicijalne istrage suspendovane je ukupno 32 osobe. Najviše je "stradao" Rainbow Warriors tim sa ukupno osam suspendovanih članova, uključujući glavnog trenera i menadžera tima, a među organizacijama koje su se našle u jeku skandala je i najpoznatiji tim regiona GAM Esports, kao i popularna organizacija Team Secret.

Pored njih suspendovani su još i članovi ekipa Team Flash, Vikings Esports, Cerebrus Esports, MGN Blue Esports i Team Whales.

Suspenzije će trajati dok se istraga u potpunosti ne završi, što znači da će Vijetnam potencijalno i ostati bez slota na MSI 2024, ukoliko se ne odigra plejof aktuelne sezone.

Na listi se nalaze igrači koje smo gledali na internacionalnim takmičenjima kao što su Svetsko prvenstvo i MSI, a ukoliko se dokaže krivica suspendovanih članova ekipa, pitanje je kako i kada će se VCS oporaviti od tako teškog udarca, kao i šta bi se uopšte desilo sa njihovim učešćem na međunarodnim turnirima, ukoliko bi se na ovakav način urušio integritet lige.

 

Tagovi
LoL
VCS
Vijetnam
GAM Esports
Team Whales

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh