Relog Media
Relog Media
Podeli:

MSI 2024: TES pregazio Team Liquid, Gen.G ubedljiv protiv Fnatica

Azijski timovi su pokazali dominantnu igru na startu glavne faze MSI 2024 sa dve ubedljive 3-0 pobede protiv zapadnjačkih timova.

Razlika u kvalitetu između ekipa iz Južne Koreje i Kine sa jedne strane, i preostale dve "velike" lige LEC i LCS sa druge je i dalje čini se prevelika. Ako se po jutru dan poznaje evropski i američki timovi će i ove godine biti nemi posmatrači rasplet Mid-Season Invitational internacionalnog LoL turnira, a poslednja nada Evrope će biti G2, koji danas igra protiv svetskog prvaka T1. 

Na startu glavne faze Top Esports je zgazio Team Liquid u meču u kom nijedna partija nije prešla 27 minuta, a ubedljivo najveću razliku smo videli na bot lejnu gde Yeon nije ništa mogao da uradi protiv JackeLove-a, mada ništa bolje nije išlo ni peostalim lejnovima. Rezultati 15-4, 23-7 i 17-5 dovoljno govore o odnosu snaga u Summoner's Riftu, a najkraća je bila druga partija u kojoj je Top Esports trijumfovao za samo 24 minuta igre.

Fnatic je pružio bolju igru protiv Gen.G, ali to nije bilo dovoljno ni za jednu utešnu pobedu i sprečavanje 0-3 poraza. Gen.G se pomalo opustio u drugoj partiji koja je na kraju trajala 44 minuta, ali je na kraju Gen.G ipak trijumfovao, a kao zvezda tima se još jednom istakao slavni mid lejner Chovy koji je ujedno proglašen i za MVP igrača. 

Fnatic nije imao rešenje za mid lejnera LCK prvaka, dok je sa druge strane Humaonid u nekoliko navrata pravio velike kikseve, koji možda nisu koštali Fnatic pobede, ali su im dodatno otežali da potencijalno naprave iznenađenje.

Ono što LEC navijače može da obraduje je činjenica da je Fnatic u ovom meču pokazao da aktuelni sastav ima potencijal, i da ako nastave da se razvijaju i ostanu na okupu mogu da izrastu u veoma jaku ekipu.

U preostala dva meča se sastaju G2 i T1, odnosno Bilibili Gaming i PSG Talon, dok se u narednoj rundi pobedničkog baraža ukršaju Gen.G i Top Esports, a u borbi za opstanak gledaćemo Fnatic i Team Liquid.

Tagovi
LoL
LEC
MSI 2024
Top
Gen.G
Fnatic
LIQUID

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh