Relog Media
Relog Media
Podeli:

LoL SP 2023: Team BDS neverovatnim preokretom stigao do glavne faze

Team BDS je uspeo da se povrati od 0-2 starta i spektakularnom igrom u završnici meča dođe do trijumfa u odlučujućoj petoj partiji za plasman u glavnu fazu LoL Svetskog prvenstva 2023 protiv PSG Talona. 

PSG Talon je pokazao izuzetno visok nivo kvaliteta u mečevima koji su prethodili finalnoj borbi za prolaz dalje, zbog čega su i ušli kao favoriti u ovaj duel. Ulogu favorita su potvrdili u prve dve partije u kojima su uzeli ubedljive pobede, dopuštajući BDS-u da napravi samo po tri killa u svakoj od njih. 

U trećoj partiji BDS se konačno probudio. Iako je PSG imao bolji start Team BDS je uspeo da ih sustigne i što je najbitnije da im ne dozvoli da po treći put za redom neometano uvećavaju prednost kroz gejm. Jednom kada je Adam "Adam" Maanane skupio dovoljno itema na Olafu PSG Talon je imao veliki problem u svojim redovima svaku timsku borbu, i BDS uspeva da smanji zaostatak na 1-2.

U četvrtoj partiji Team BDS je potpuno demolirao PSG sa ukupno 25 killova za 26 minuta igre, što je značilo da će jedan poslednji gejm odlučiti ko ide kući, a ko nastavlja takmičenje.

U petoj partiji oba tima su se dobro držala u ranoj fazi igre što je nagovestilo uzbudljivu završnicu koju smo i dobili. Na isteku 40 minuta igre došlo je do borbe koja je prelomila ishod celog meča, Huang "Azhi" Shangjhin se previše zaleteo sa Gnarom u BDS i prvi umire u borbi koja je usledila, što je BDS znao da iskoristi i potpuno nadigra protivnike za ace koji im je doneo pobedu.

U drugom meču za prolaz dalje GAM Esports je i pored lošeg starta uspeo da se izbori za glavnu fazu turnira. Oni su pobedili Team Whales 3-1, ponajviše zahvaljući učestalim greškama protivnika koje su znali da iskorste.

Ubrzo nakon završetka plej-ina dobili smo i parove prvog kola glavne faze takmičenja. Podsetimo, igraće se ukupno pet kola, prva dva kola se igraju na jednu pobeđenu partiju, a preostali na dve pobede. Timovi prolaze u plejof sa tri pobeđena meča, i ispadaju nakon tri poraza.

T1 - Team Liquid
Cloud9 - MAD Lions
Gen.G - GAM 
JD Gaming - Team BDS
G2 Esports - Dplus KIA
NRG - Weibo Gaming
Fnatic - LNG Esports
Bilibili Gaming - KT Rolster

Glavna faza Svetskog prvenstva 2023 počinje u četvrtak 19. oktobra.

Tagovi
LoL
LOL SP 2023
Team BDS
PSG Talon

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh