Relog Media
Relog Media
Podeli:

Karmine Corp zvanično u LEC-u, Astralis odlazi

Francuska esport organizacije Karmine Corp je zvanično saopštila da su ušli u LEC ligu kupovinom astralisovog slota.

Višestruki šampioni Francuske i EU Mastersa i jedan od najpopularnijih LoL timova u Evropi je konačno došao do svog ultimativnog cilja, vodeće evropske LoL lige - LEC. 

Osnovani od strane popularnog francuskog strimera Kamela "Kameto" Kebira, Karmine Corp je za kratko vreme postao svojevrsni fenomen u evropskom LoL sportu probijajući sve granice gledanosti i popularnosti. Svojim dolaskom su znatno uticali na popularnost već veoma popularne LFL lige, a potom se hajp oko njih preneo i na EU Masters gde su dve sezone za redom bili bez konkurencije. 

Za razliku od LEC timova Karmine Corp je imao odrešene ruke da organizuje sopstvene eventove i okupljanja navijača, što su više puta iskoristili za revijalne mečeve sa drugim timovima iz REL (Regional Europe Leaague) takmičenja, dovodeći hiljade i hiljade esport fanova u dvorane širom Francuske, što je u jednom momentu postao fenomen na kom su im pozavideli i neki LEC timovi.

Kada je o LEC ligi reč Karmine Corp je još prošle godine probao da dođe do slota, ali im Riot nije dao zeleno svetlo, a koji je tačno bio razlog tome nikada nismo saznali. Nakon toga KC je probao da napravi dogovor sa Astralisom oko toga da zajedno nastupaju u ligi, pošto Astralis prvobitno nije bio zainteresovan da proda mesto u takmičenju, ali je na kraju ipak do toga došlo.

Ono što je bitno je i činjenica da je Karmine Corp potvrdio da će nastaviti da se takmiče i u francuskoj ligi sa svojom akademijom, iako LEC timovima više nije neophodno da imaju akademije u regionalnim ligama.

Kada je reč o Astralisu, možemo da pretpostavimo da će kompletno izaći iz LoL-a i da neće nastaviti da se takmiče u nekoj od manjih liga, pošto ni dok su bili u LEC-u nisu izgledali previše zainteresovano da se utemelje kao veliki brend ovog esporta.

Tagovi
LoL
LEC
Karmine Corp
Astralis

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh