Relog Media
Relog Media
Podeli:

G2 savladao Fnatic za novu LEC titulu uz dva pentakilla

G2 Esports je osvojio četvrtu uzastopnu titulu LoL prvaka Evrope 3-1 pobedom protiv Fnatica u finalu 2024 prolećne sezone.

Najveći rivali evropskog LoL esporta su odigrali još jedno LEC finale, a iako smo videli žestoku borbu tokom celog meča, ishod je bio onaj toliko puta već viđen - pobeda G2 Esportsa koja im je donela rekordnu 14. titulu LEC prvaka. 

G2 nastavlja da vlada Evropom, sa četvrtom titulom u nizu, a iako se Fnatic sjajno borio, videli smo da je G2 jednostavno i dalje korak ispred konkurencije i da je evropskim ekipama previše teško da iznesu plan koji su osmislili do pobede. G2 koristi i najmanje greške protivnika da preokrene stanje u Riftu i dođe do pobede, što je odlika tehnički potkovanijih ekipa. 

Fnatic je prvi koji je došao do prednosti, ali radost njihovih navijača nije dugo trajala. G2 je najavio veliki preokret pobedom u drugoj partiji u kojoj smo videli novu pentu Capsa, koji je ujedno došao do svoje 12. titule, podsetimo Caps je napravio pentu i protiv Team BDS u finalu pobedničkog baraža.

Caps se našao i u centru pažnje u trećoj partiji u kojoj je sam srušio protivnički nexus dok su se timovi borili, ali je G2 tada već imao 12.000 golda prednost i bilo je pitanje kada bi došli do pobede.

U četvrtoj partiji smo videli i drugu pentu u redovima G2, ovoga puta izvođač je bio ADC Hans Sama sa Jinx. Hans Sama se često nalazio na meti kritika na internacionalnim takmičenjima u kojima nije mogao da parira najboljim svetskim bot lejnovima, ali u Evropi i dalje nastavlja da teroriše svoje protivnike.

G2 Esports i Fnatic će predstavljati Evropu na predstojećem MSI 2024 koji će se igrati od 1. do 19. maja u Kini.


 

Tagovi
LoL
LEC
Fnatic
G2

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh