Relog Media
Relog Media
Podeli:

Fnatic izbacio Vitality iz plejofa uz novi LEC rekord

Fnatic je obezbedio top 3 finiš u 2024 prolećnoj sezoni LEC lige 3-1 pobedom protiv Vitality u meču koji je postavio novi rekord po ukupnom broju killova u jednom meču, iako nismo ni videli svih pet partija.

Fnatic i Vitality su odigrali spektakularan meč za pamčenje u kom se nisu štedeli do samog kraja. Oba tima nisu izbegavala maltene svaku priliku da se upuste u velike timske borbe, zbog čega smo gledali non-stop akciju iz koje je na kraju Fnatic izašao kao pobednik.

Iako je Vitality uspeo da povede, Fnatic je vrlo brzo uspeo da se stabilizuje i uspostavi kontrolu, odnosno moglo bi se reći kontrolisani haos u kom su se bolje snašli od protivnika. Samo u četvrtom meču smo videli ukupno 60 killova za 42 minuta igre, a poslednji kill je bio dovoljan da se oborio dosadašnji rekord LEC-a. 

Da se igrala i peta odlučujuća partija, izvesno je da bi Fnatic i Vitality postigli rekord koji se ne bi dugo oborio, ali i sama činjenica da će držati makar neko vreme sa mečom koji je trajao četiri partije je zaista impresivna sama po sebi.

Kao tragičar meča se izdvojio mid lejner Vitality Vetheo kome je ovo bio osmi uzastopan poraz u Bo5 mečevima u LEC-u. Francuz još uvek ne zna za pobedu, a ovoga puta je nakon odličnog 11-2-17 izdanja sa Ahri u prvoj partiji, imao tri dosta slabija gejma, a pogotovo je bio neprimetan na kraju četvrte partije gde je igrao Akali, u gejmu u kom je njegov protivnik Humanoid završio 13-4-12 sa nezaustavljivim Azirom.

Fnatic će za mesto u velikom finalu igrati protiv BDS-a, ekipe koju su izbegli u zimskom plejofu, a ukoliko pobede imaćemo priliku da gledamo još jedan veliki derbi Fnatic - G2 Esports, kada će Fnatic dobiti priliku da im se revanšira za poraz u drugoj rundi plejofa.
 

Tagovi
LoL
LEC
Fnatic
Vitality
G2
BDS

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh