Relog Media
Relog Media
Podeli:

Faker izbegao vojsku, Koreja osvojila zlato u LoL esportu na Azijskim Igrama 2022

Južna Koreja je osvojila zlatnu medalju u LoL esportu na Azijskim Igrama 2022, a najviše razloga za slavlje je imao najpoznatiji LoL igrač svih vremena Lee "Faker" Sanghyeok kome će medalja omogućiti da bude izuzet od služenja obaveznog vojnog roka.

Podsetimo, 27-godišnji Faker bi morao naredne godine na služenje vojnog roka koje u Južnoj Koreji traje 18 meseci. Osvajanje zlatne medalje za državu na zvaničnim takmičenjima kao što su Olimpijske Igre i Azijske Igre donosi sportistima izuzeće od pravila, zbog čega su igrači Koreje bili vidno motivisani pred takmičenje na koje su došli kao glavni favoriti uz Kinu.

Iako je kineska reprezentacija imala prednost domaćeg terena, nisu uspeli da spreče 0-2 poraz u polufinalu u kom su se sastali sa korejskim super timom. 

Ekipu Južne Koreje su činili neki od najboljih igrača sveta, među kojima su tri člana ekipe T1, dva igrača JD Gaminga i jedan predstavnik aktuelnog LCK šampiona ekipe Gen.G

Top lane: Choi "Zeus" Wooje
Jungle: Seo "Kanavi" Jinhyeok
Mid lane: Lee "Faker" Sanghyeok
Mid lane: Jeong "Chovy" Jihoon
ADC: Park "Ruler" Jaehyuk
Support: Ryu "Keria" Minseok

Iako je Faker bio u centru pažnje tokom celog turnira, još od momenta kada je sleteo u Kinu, on nije igrao u finalnom meču u kom je Koreja rutinski savladala 2-0 ekipu Tajvana, odnosno Kineski Taipei. 

Faker će sada odraditi samo osnovni vojni trening koji traje tri nedelje i potom će moći da se vrati svojim obavezama u esportu. U sličnoj situaciji se našao i slavni korejski fudbaler Son Heungmin koji je pre pet godina sa reprezentacijom osvojio Azijske Igre i time izbegao pun vojni rok.

U međuvremenu Faker, kao i ostatak reprezentacije, nema previše vremena za odmor, pošto već od 10. oktobra počinje LoL Svetsko prvenstvo 2023 gde će na domaćem terenu timovi iz Koreje probati da zadrže titulu osvojenu prošle godine.

Tagovi
LoL
Azijske Igre 2022
Koreja
Kina
Faker

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh