Relog Media
Relog Media
Podeli:

U KOJIM TOP TIMOVIMA MOŽEMO OČEKIVATI PROMENE?

Sezona se uskoro završava, kreće letnja igračka pauza koja nam uvek donese zanimljive transfere sa sobom. Ovaj put situacija je nešto drugačija, jer nam na leto stiže nova verzija igre, ali je sigurno da će timovi svejedno menjati nešto pred “novi” početak.

VITALITY

Najbolje rangirana ekipa na svetu, a osvajač poslednjeg Majora u CS:GO-u, definitivno će biti nadahnuta nedavnim rezultatom i ne nazire se ni jedan razlog da oni nešto menjaju. Statistički je najgori apEX, koji je i lider tima, pa je onda rejting od 0.96 korektan, s obzirom da često žrtvuje sebe kako bi saigrače stavio u bolju situaciju. Drugi od pozadi je dupreeh, koji je u poslednja tri meseca beležio 1.03 rating, ali ne postoji razlog da se odreknu najtrofejnijeg igrača kada su Majori u CS:GO-u u pitanju, jasno je rekao posle finala u Parizu da ovo nije kraj i da želi da nastavi tamo gde je stao u prethodnoj verziji igre. Magisk, Spinx i ZywOo, deluju nedodirljivo i igraju na neverovatnom nivou.

HEROIC

Drugi tim sveta, nikako da se domogne nekog velikog trofeja, finala im izmiču i uvek deluje da ih loš dan košta odličnog turnira. CadiaN tretira ceo tim kao porodicu, na velikoj pozornici uvek možemo osetiti njihovo zajedništvo i kada ide i kada ne ide. Statistički je najgori TeSeS, koji je upravo na poslednje odigranom Majoru imao dosta “crvenih” mapa, ali nema sumnje da se radi o odličnom igraču. Možda je upravo nova igra ono što im je trebalo da skinu tu neku kletvu koja ih prati i da krenu da osvajaju najveće turnire.

FAZE

Već neko vreme vuku se informacije po internetu da se organizacija nalazi u nezavidnom položaju, da posluju u minusu, a bivši vlasnici tima navode da je stečaj u budućnosti realno dešavanje ukoliko se nešto ne promeni. Kada uzmemo tu informaciju u obzir, ne možemo očekivati neki bombastičan i skup transfer s njihove strane, a postavlja se i pitanje da li im je to uopšte potrebno? Ropz je najbolji igrač tima kada su brojke u pitanju, prati ga Broky na poziciji snajpera. Ono što je iznenađujuće je da Rain i TwistZz imaju identičnu statistiku u poslednja tri meseca, iako ovaj drugi važi za jednog od najboljih pucača na svetu. Deluje da kada god ne ide timu, karrigan prihvata krivicu na sebe kao pravi lider. On je zabeležio negativan, 0.85 rating u poslednje vreme, i najrealnije je da on ode u slučaju neke promene. Ipak, TwistZz je u nedavnom intervjuu rekao da ne planiraju promene tokom leta i da će nastaviti u ovom sastavu.

ENCE

Jedna od retkih organizacija koja je javno objavila da posluje u plusu, trenutno zauzima četrvto mesto na svetu, samo par dana nakon što su uspeli da osvoje IEM Dallas 2023, svoju prvu veliku titulu posle mnogo godina. Delovalo je da se neće snaći posle odlaska Spinx-a, ali ga je zemljak NertZ odlično zamenio i pomogao timu da odu korak dalje u odnosu na prošlogodišnji turnir u Americi kada su izgubili u finalu. Snappi je odigrao turnir života, pohvaljen je od strane saigrača da je mnogo veći fokus uradio na svojoj individualnoj igri, nego na samoj igri tima, što se odmah i videlo tokom pomenutog turnira. Deluje da su se kockice složile za njih kada su ambicije organizacije u pitanju, i teško je zamisliti da će oni biti ti koji će nešto menjati, to se možda dogodi samo ukoliko zbog neke dobre ponude ostanu bez nekog igrača pa budu prinuđeni na takav potez.

G2

Odličan početak godine, osvojene pre svega Katovice, ali deluje da nije dovoljno i da navijači nikada nisu srećni kada tim ne pretenduje za ozbiljnije mesto na Majoru. Ovaj tim ne moramo ni predstavljati niti Vam govoriti ko su glavne zvezde, takođe svi znamo da najviše kritike prima HooXi, i da su navijači podeljeni kada je njegov ostanak u timu u pitanju. Slab Major za njega, dokazao je da može da pretenduje za titule ali često i dozvoli sebi da ga nema na serveru kada je to potrebno. Možda je ta promena upravo ono što treba braći Kovač pred sledeću sezonu, šta Vi mislite o tome?

Cloud9 - Nafany već neko vreme igra ispod nivoa, neretko mu se desi da ima jednocifren broj fragova, definitivno bi bilo zanimljivo videti Sh1ro-a i Ax1Le-a pod vođstvom nekog novog lidera.

Natus Vincere - Tim sa dokazanim šampionima, ali deluje da role u timu nisu baš najbolje raspoređene. B1ad3 će imati dovoljno vremena da razmisli da li je Npl i dalje pravi izbor za tim, teško je zamisliti da neko drugi u timu ne bude tu kada počne nova sezona.

Liquid - Poznato je da nitr0 više nije deo tima, i znamo da će neko novo ime dobiti šansu. Biće zanimljivo videti da li će možda YEKINDAR preuzeti IGL rolu na sebe, ili će dovesti igrača koji će ih voditi u neke nove uspehe.

OG - Danski niko je napustio organizaciju. Svi se pitamo šta je sa nexom, možda je upravo on spreman za povratak?

FURIA - Više izvora je prenelo da ovaj tim planira da zameni arT-a, a na iznenađenje mnogih, to bi mogla da bude legenda scene, FalleN. Vremešni igrač i dalje je na ceni, biće zanimljivo videti šta može da ponudi u poznom delu karijere. Jedno je sigurno, bilo bi lepo videti promenu na toj poziciji jer arT je imao i više nego dovoljno šansi koje nije iskoristio i neki nov sistem je potreban kako bi imali neke veće ciljeve u budućnosti.

Pauza uskoro počinje, čekaju nas razna iznenađenja i zanimljivi transferi. Svi timovi će želeti da se nađu u pol poziciji pred CS2. Nastavite da pratite naš sajt i gledate TVARENAESPORT kako bi uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz esporta.

Tagovi
Vitality
HEROIC
FAZE
ENCE
G2

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh