Relog Media
Relog Media
Podeli:

ESL Pro Liga: MOUZ zaustavio G2 Esports, ENCE deklasirao Movistar Riderse

Na startu drugog dana četvrtfinalnih mečeva u ESL Pro Ligi ENCE je demolirao španski sastav Movistar Riders 2-0 uz samo sedam ukupno izgubljenih rundi.

Alvaro "SunPayus" Garcia je bio nemilosrdan protiv svojih sunarodnika sa 41 fragom i 1.72 rejtingom uz skoro 100 štete po rundi (96.9 tačna cifra), a kada je on ovako raspucan pogotovo na CT strani ne čudi što je ENCE došao do ubedljive pobede. 

Meč je započeo na mapi Overpass koju su odabrali MSR, a ENCE je umeo da iskoristi prednost CT strane za ubedljivih 13-2 na poluvremenu, da bi u nastavku uzeli tri vezane runde za 16-2 trijumf. 

Movistar Ridersi nisu uspeli da se povrate od ovakvog udarca na prvoj mapi, zbog čega smo u nastavku gledali sličan rasplet na Anubisu, samo što je ovoga puta rezultat na poluvremenu bio 10-5 za ENCE, koji je potom na T strani uzeo svih šest rundi i 16-5 rezultatom stavio tačku na meč.

Sa druge strane MOUZ je nastavio da ređa dobre rezultate, a ovoga puta pred njima je pao jedan od glavnih favorita turnira i miljenik domaće publike - G2 Esports.

Zvezde G2 su zakazale u ključnim momentima meča što je presudilo u korist MOUZ-a koji je umeo da iskoristi osetno slabiju formu protivnika. I pored toga meč je bio izuzetno neizvestan na prve dve mape, a navijači G2 će žaliti za propuštenom prilikom na Mirage, jer bi im pobeda na prvoj mapi možda i donela 2-0 trijumf i plasman u polufinale.

Umesto toga MOUZ je odneo zasluženu pobedu, a akcija je otvorena na mapi Mirage kao što smo već napomenuli, gde smo gledali napeto prvo poluvremenu u kome je G2 obezbedio minimalnu prednost igrajući CT stranu. U nastavku je G2 skupo koštala slabija igra Ilye "mONESY" Osipova koji nije uspeo da napravi nijedan frag, što je podatak koji se zaista retko viđa. U završnici mape MOUZ je bio spretniji i spremniji tim i odnose 16-13 pobedu.

G2 je odneo tesnu 16-14 pobedu na svom piku, mapi Ancient. Poveli su rano, MOUZ pred kraj mape uspeo da se povrati i stigne na korak do izjednačenja, ali je Nikola "NiKo" Kovač sa tri killa doneo svom timu treću mapu.

Upravo je NiKo znatno slabije odigrao na Infernu nego što smo na njega navikli, a nakon 9-6 poluvremena za MOUZ u nastavku je usledio potpuni debakl G2 koji je uzeo samo jednu od osam rundi. MOUZ je odneo 16-7 pobedu i time kompletirao top 4 poslednje sezone ESL Pro Lige koja se igra u CS:GO verziji kauntera.

Tagovi
G2 Esports
MOUZ
ENCE

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh