Relog Media
Relog Media
Podeli:

ČITER UHVAĆEN NA DELU U SRED MEČA NA RES TURNIRU

Svašta smo do sada doživeli na domaćoj sceni, korišćenje čita, nažalost, nije ništa novo u svetu igara na globalnom nivou pa ni kod nas, ali je ovo prvi put da je neko banovan u toku samog meča.

Meč donjeg dela žreba, igrali su iDestructive i Defuse, a upravo je Defuse dominirao tokom odlučujuće, treće mape, kada je pri rezultatu 14:8 anticheat detektovao da igrač pod nadimkom “limbus”, vara tokom igranja.

Igrač protivničke ekipe, limeni001, na svom tviter nalogu govori da je siguran da igrač koji je uhvaćen da vara, zapravo nije iz Srbije i da ime Luka Tasić koje koristi nije ime igrača koji je počinio prekršaj. On u svom tvitu navodi da je u pitanju igrač iz CIS regije, koji je na svom fejsit nalogu igrao samo turnire iz pomenute regije. 

Javio se i in-game lider iNation-a, koji je takođe zamerio igraču Defuse-a da često igra domaće turnire sa nepoznatim ljudima sumnjivog porekla.

Ukoliko su ove tvrdnje tačne, onda je ceo tim bio svestan da igraju sa čovekom koji je lažirao svoje podatke. Ono što je sigurno, ovaj igrač nikada do sada nije igrao ni jedan meč na HLTV-u, i niko se do sada nije susretao sa njim na domaćim turnirima.

Ono što je najbitnije za sam turnir je činjenica da se pokušaj prevare otkrio na vreme, pa tako nijedan tim tokom samog događaja neće ispaštati rezultatski. Igrač koji je banovan više nikada neće imati pravo da se takmiči na RES turniru.

Nakon dodatne istrage i pregledanih materijala koji su dostupni organizatoru turnira, svim igračima tima Defuse je zabranjeno učestvovanje na budućim RES takmičenjima, računajući i mugiwaru, igrača koji je igrao sa njima u kvalifikacijama. Jedini koji je prošao bez sankcija je Filip “Graviti” Branković, koji je uskočio u ovaj tim da pomogne usled nedostatka petog igrača u istom. Preslušavajući njihov razgovor na timspiku tokom meča, jasno je da nije bio svestan da se takmičio sa prevarantom.

Još jedan nauk svim igračima da se ovakvo ponašanje nikada neće tolerisati, da reći izvini nije dovoljno i da jednom greškom možete sebi zauvek zatvoriti vrata kada je karijera u esportu u pitanju. 

Tagovi
RES TURNIR
ČITER

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh