Relog Media
Relog Media
Podeli:

S1mple objavio da pravi pauzu od takmičenja

Po mnogima najbolji igrač CS:GO ere esporta, Aleksandr "s1mple" Kostyliev, je istupio iz prve postave Na'Vi i uzima pauzu od CS2 esporta na neodređeno vreme. 

Manje od sat vremena nakon što je isplivala glasina da je Na'Vi u pregovorima sa AWP igračem Sprouta, Ihorom "w0nderful" Zhdanovim, s1mple se oglasio na svom Tviter profilu potvrdivši da zaista pravi pauzu. On se nadovezao da je vreme da se pobrine za neke druge stvari i ljude u životu, a ono što je prećutao je da je ovo verovatno i pravi trenutak dok Valve ne poradi još malo na CS2, pošto prema rečima mnogih pro igrača još uvek ima stvari koje treba ispeglati kako bi sve bilo kako treba na najvišem kompetitivnom nivou.

Kada je reč o prelasku u drugi tim, s1mple je izjavio da nije nikada razmišljao o tome, ali da bi bilo interesantno videti ponude, kao i da bi u teoriji bio spreman da zaigra sa puškama i ostavi snajper koji po njegovim rečima ne pravi toliki uticaj na ishod igre kao što je bio slučaj u CS:GO-u.

Za kraj dodao je da će tokom pauze raditi na sopstvenom CS2 projektu, ali da je suviše rano da bilo šta konkretno priča o tome.

S1mple je proveo proteklih sedam godina igrajući za Natus Vincere, u tim je došao u aprilu 2016. godine kao ogromno pojačanje iz Team Liquida, a tokom svoje karijere osvojio je 21 titulu MVP igrača po čemu je apsolutni rekorder u CS:GO verziji kaunter esporta, tri titule najboljeg igrača sveta (uz dva druga mesta) kao i jedan Major trofej.

On nije krio od samog početka da mu CS2 ne leži, da bi na kraju propustio i prvi veliki CS2 LAN turnir IEM Sidnej 2023, za koji do danas nije bilo potvrđeno koji je bio razlog njegovog odsustva. 

CS eksperti se mahom slažu da je pauza za njega možda i najbolja odluka u ovom trenutku i da je potrebno da s1mple pronađe novi izvor motivacije kako bi nastavio da bude strah i trepet za sve protivnike. 

Za sada možemo samo da nagađamo koje ekipe bi mogle da se bore za njega, a naravno prva koja pada na pamet je Falcons, bogata arapska esport organizacija koja je rešena da okupi najveće zvezde CS2 esporta i postane vodeća svetska sila u budućnosti.

Tagovi
s1mple
CS2
Natus Vincere

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh