Relog Media
Relog Media
Podeli:

PGL u saradnji sa Relogom najavio dva velika LAN-a u Beogradu!

Rumunska kompanija PGL je danas najavila seriju velikih CS2 takmičenja za naredne dve godine, koji će uključivati i dva velika LAN turnira u Beogradu koji će zajedno sa vodećom regionalnom esport kompanijom Relog Media organizovati u Beogradskoj Areni. 

PGL je najavio ukupno 11 velikih takmičenja u naredne dve godine, koji će se održati po celom svetu, od Argentine i Brazila, preko Kine pa sve do Srbije, Španije i Rumunije. Ono što je interesantno je da jedino turniri na domaćem terenu odnosno u Bukureštu se neće igrati pred publikom, dok će upravo Beograd ugostiti vodeće timove sveta pred najvećom publikom, odnosno u Beogradskoj Areni čiji kapacitet ide do 20.000 mesta. 

Za sada se još uvek ne zna gde će se održati turniri u Barseloni i Sao Paulu koji su na programu krajem 2026. godine, dok će u Buenos Ajresu turnir prvobitno biti održan pred 3.000 gledalaca, da bi naredne godine bio prebačen na stadion sa 15.000 mesta. 

Prvi PGL Belgrade bi za sada trebalo da bude održan 2025. godine od 23. oktobra do 2. novembra, dok je naredni preliminarno zakazan za period od 6. do 16. avgusta 2026. godine. 

Evo i kako za sada izgleda kompletan raspored PGL turnira za 2025/2026 godinu:

2025 godina:

PGL on FiRe Buenos Aires - 13. - 22. februar
PGL Bucharest - 3. - 13. april 
PGL Astana - 8. - 18. maj
PGL Belgrade - 23. oktobar - 2. novembar
Perfect World CS Asia Championship - 1. - 13. oktobar 

2026 godina:

PGL on FiRe Buenos Aires - 13. - 22. februar
PGL Bucharest - 2. - 13. april
PGL Astana - 7. - 17. maj
PGL Belgrade - 6. - 16. avgust
PGL on FiRe Sao Paulo - 1. - 11. oktobar
PGL on FiRe Barcelona - 22. oktobar - 1. novembar

PGL je najavio i pravila takmičenja, koja uključuju direktne pozivnice preko Global VRS rang liste, a otkriveno je da će na turnirima učestvovati po 16 ekipa. Svi turniri će se igrati u LAN-u i neće biti kvalifikacija zbog zgusnutog rasporeda takmičenja, a ukoliko neko od timova ne može ili ne želi da učestvuje, pozivnica će biti prosleđena narednom timu na rang listi.

Turniri neće biti povezani u smislu da će nositi bilo kakve bodove za ostala PGL takmičenja, kako bi timovi mogli da se individualno posvete turnirima, bez pritiska da moraju skupljati bodove za dalja takmičenja, kao što je to često bio slučaj do sada. Turniri će se igrati po švajcarskom sistemu baraža, i svi mečevi će se igrati u Bo3 formatu, odnosno na dve dobijene mape.

Osam najboljih ekipa će proći u plejof, a veliko finale će se igrati u Bo5 formatu. 

Svaki od turnira će imati ogromni nagradni fond od 1.250.000 dolara, od kojih će 425.000 otići pobedniku takmičenja. Pored toga, ukupno će biti uloženo 450.000 dolara u podršku učesnicima turnira, što uključuje avionske karte, smeštaj za osam članova tima u hotelu sa četiri zvezdice, i prostorije za treniranje u vrhunskim uslovima.

PGL je dodao da će u naredne dve godine uložiti preko 17 miliona dolara u CS2 esport, a ono što će posebno obradovati domaće navijače je činjenica da je PGL prepoznao kvalitet rada kompanije Relog Media i da će u saradnju sa njima Relog moći da razvija viziju daljeg širenja esporta kako u Srbiji tako i u celom regionu.

Tagovi
CS2
PGL
Relog
PGL Belgrade
Valve
Beogradska Arena

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh