Relog Media
Relog Media
Podeli:

Otkriveni parovi prvog kola IEM Sidneja

Sve smo bliži prvom CS2 LAN takmičenju koje će biti otvoreno Bo1 mečevima u novom MR12 formatu, što je izazvalo lavinu nezadovoljstva u komentarima navijača, a čini se da i sami igrači žele da izbegnu igranje samo jedne mape u skraćenom formatu igre.

Naime jedna od najbitnijih novina u CS2 je to što ćemo od sada gledati mape u kojima pobeđuje tim koji prvi dođe do 13 rundi, odnosno 12 rundi po poluvremenu. Čini se kao da će pobeda u pištolj rundi biti važnija nego ikada ukoliko Valve ne pronađe način da uvede dodatni balans u ekonomiju, a kada uz sve to dodate i igranje na samo jednu mapu kao što je slučaj u prvom kolu IEM Sidneja, jasno je da se time povećava šansa za potencijalna iznenađenja ukoliko autsajderi dobro otvore meč.

Kao i do sada na IEM turnirima koji su se držali sličnog formata nastavak takmičenja će se igrati na dve dobijene mape, timovi će ispadati tek nakon dva poraza, a ukupno šest ekipa prolaz i u plejof, po dve iz svake grupe. Pobednici grupa će izboriti direktan plasman u polufinale, dok će se preostali timovi boriti od četvrtfinalne faze.

U grupi A kao derbi prvog kola se izdvaja duel Vitality sa neugodnim ruskim timom BetBoom koji je trijumfovao u evropskim kvalifikacijama , ostavivši iza sebe jake ekipe kao što su Ninjas in Pyjamas, OG, 1win i 9INE. Njih očekuje potencijalni duel sa ekipom FaZe Clan u borbi za plejof, ukoliko se FaZe ne oklizne protiv GamerLegiona.

U drugom delu žreba Na'Vi igra protiv Apeks, a MOUZ protiv pobednika australijskih kvalifikacija, ekipe VERTEX ESC.

U grupi B Cloud9 i Fnatic igraju derbi na startu turnira, njihov rival će biti bolji iz meča ENCE - Lynn Vision u koji finska organizacija ulazi kao apsolutni favorit. G2 Esports ima veoma povoljan žreb, njih će ukoliko pobede Grayhound čekati Monte ili Complexity. 

IEM Sidnej 2023 je na programu od 16. do 22. oktobra, a ekipe će se boriti za ukupan nagradni fond od 250.000 dolara i slot na IEM Katovice 2024.

Tagovi
CS2
IEM Sidnej 2023
Vitality
G2
FAZE

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh