Relog Media
Relog Media
Podeli:

NaVi konačno zaustavljen - G2 je BLAST Fall Final šampion!

G2 Esports je uspeo da zaustavi gubitnički niz od devet duela protiv Natus Vincere, i to u finalu BLAST Fall Final 2024 turnira gde su ubedljivom 3-1 pobedom došli do nove titule.

Finale je otvoreno na mapi Ancient na kojoj je Na'Vi slavio u poslednja dva okršaja ovih timova, a ovoga puta odlična T strana u nastavku je omogućila G2 da se odvoje od protivnika i da od 6-6 na poluvremenu dođu do 13-9 za veliku prednost već na startu meča. 

Nakon toga je usledio pik G2, Dust2, na kom G2 nije uspeo da dovoljno dobro odigra T stranu pogotovo u završnici prvog poluvremena i Na'Vi odlazi na pauzu sa 7-5 prednošću. G2 ipak u nastavku uspeva da se konsoliduje i postavi sjajnu odbranu, a glavne zvezde tima Nikola "NiKo" Kovač i Ilya "m0NESY" Osipov predvode G2 do tesne 13-11 pobede koja je označila da će Na'Vi ukoliko žele titulu morati do potpunog preokreta.

Potpuni preokret možda nismo videli u meču, ali smo videli na trećoj mapi. G2 je bio nezaustavljiv na startu Mirage i prave 9-1 seriju u prvom poluvremenu, ali Na'Vi uspeva da smanji zaostatak na 9-3, a potom i da iskoriste greške protivnika da preokrenu rezultat i ovoga puta oni sa 13-11 odnesu mapu u poslednjoj rundi regularnog dela mape.

I pored toga navijači G2 nisu imali previše razloga da strahuju, jer je na red došao Inferno, mapa na kojoj se Na'Vi slabo snalazi. Istini za volju i G2 kome je to neko vreme bio defaultni pik igra u poslednje vreme dosta slabo Inferno i vezali su nekoliko poraza na njemu, ali su danas podsetili zašto su dugo vremena bili najbolji tim sveta na ovoj mapi.

Poveli su 7-5 na poluvremenu, a iako je Na'Vi uspeo da uzme pištolj rundu u nastavku i smanji rezultat, G2 im nije dozvolio da se ponovo razmašu po mapi i prepušta im još samo jednu rundu do kraja za 13-7 pobedu i konačnih 3-1 koji su označili početak velikog slavlja za G2 koji je došao do svog prvog trofeja sa aktuelnom petorkom i drugog ukupno u ovoj godini.

Za igrača turnira je proglašen m0NESY koji nastavlja neizvesnu trku za zvanje igrača godine. 

Tagovi
CS2
G2 Esports
NaVi
BLAST Fall Final 2024

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh