Relog Media
Relog Media
Podeli:

NaVi kompletirao plejof, FaZe i Spirit u derbiju četvrtfinala

Natus Vincere je osmi tim koji se kvalifikovao za plejof prvog CS2 Majora, nakon što su sa 2-0 pobedili paiN Gaming u poslednjem meču glavne faze turnira. Pre njih danas su karte za plejof overili G2 Esports i FaZe Clan.

Danas smo dobili i poslednja tri tima koja će učestvovasti u završnici prvog CS2 Majora. O pobedi G2 smo pisali u ovom tekstu, a evo i kako su prošla preostala dva meča.

FaZe Clan je konačno zaigrao kako se i očekuje od najbolje rangiranog tima na HLTV svetskoj listi i sa ubedljivih 13-6 slavio na mapama Nuke i Overpass protiv Complexity Gaminga. Američka ekipa je imala sreće da startuje turnir sa dve pobede u Bo1 mečevima, ali nakon toga dobru igru nisu uspeli da prenesu u Bo3 duele.

Da li se FaZe malo prekasno probudio, može se reći da jeste, kada se uzme u obzir činjenica da su u plejof ušli kao osmi nosilac, zbog čega će u četvrtfinalu morati da pobede glavnog favorita turnira Team Spirit, koji već dugo vremena izgleda kao ubedljivo najbolja ekipa na planeti. 

Natus Vincere je iskoristio to što su u petom kolu igrali protiv paiN Gaminga, brazilske ekipe za koju se i nije očekivalo da stigne ovako daleko, a rezultat je iznosio 13-10 na Nuke i 13-9 na Mirage.

Na'Vi će u plejofu igrati protiv Eternal Fire, tima koji je uz Spirit i MOUZ možda i najviše pokazao u grupnoj fazi, zbog čega u ovom meču ni neće biti jasnog favorita.

Miljenici domaće publike G2 Esports će imati izuzetno težak zadatak da pobede MOUZ koji je mnogo bolje od njih izgleda u grupnoj fazi i koji se sa 3-0 već nakon drugog dana kvalifikovao za četvrtfinale, ali svi znamo koliko moćan G2 može biti kada se sve kockice poklope, tako da ih definitivno ne možemo otpisati u ovom meču u kom će ipak ulogu favorita prepustiti protivniku.

Pobedniki Spirit - FaZe derbija će ići na boljeg iz još jednog veoma zanimljivog duela u kom se sastaju Vitality i Cloud9. 

Kada se sve sabere, možemo reći da je ovo jedan od najkvalitetnijih plejof završnica Majora koje smo ikada imali, a sada samo ostaje da vidimo da li će neko uspeti da spreči Team Spirit da nastavi tamo gde su stali osvajanjem IEM Katowice 2024, ili se era Spirit nastavlja.

Tagovi
CS2
PGL Copenhagen Major
G2
FAZE
NaVi

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh