Relog Media
Relog Media
Podeli:

Heroic i FURIA startovali pobedama u Roobet Kupu

Prvi dan Roobet Kupa 2023 nam je doneo četiri uzbudljiva meča, a najviše pažnje je privukao Heroic koji je igrao sa neočekivanim promenama u timu, kao i žestok okršaj ekipa Eternal Fire i FURIA. 

O skandalu koji je zadesio Heroic smo pisali detaljnije u ovom tekstu, a samo sat vremena nakon što se oktrilo šta se dešava unutar samog tima i zbog čega će Danci morati da nastupaju sa dve izmene, gledali smo ih na serveru protiv neugodne Aurore. 

Mučio se Heroic na mapi Overpass što se i moglo očekivati, ali i pored toga su poklekli tek nakon produžetaka, rezultatom 14-16. Peter "dupreeh" Rasmussen je imao sjajan debi za Heroic na prvoj mapi sa 29 fraga, ukupno najviše na serveru.

Već na Nuke Heroic je boolje izgledao, a pored standardnog prvotimca Rene "TeSeS" Madsena istakao se i William "sirah" Kjaergsaard, jedno od dva pojačanja iz MOUZ akademije. 

Heroic je odneo 13-9 pobedu na protivničkom piku Nuke, a Mirage je odlučio pobednika. Timovi su bili izjednačeni na poluvremenu, ali je Heroic dominirao na T strani u drugom delu igre uzevši sedam od devet rundi u nastavku za trijumf rezultatom 13-8. 

FURIA i Eternal Fire su odigrali meč u kom smo videli dosta grešaka na obe strane, ali takođe i sjajnih individualnih poteza. Videlo se da se obe ekipe još uvek navikavaju na CS2 i da ne mogu odmah da pronađu konzistentnost na koju su navikli. FURIA je imala veliku 9-2 prednost na svom piku mapi Ancient, ali su uspeli da je ispuste i turski tim dolazi do produžetaka u kojima su slavili 16-13.

U nastavku je FURIA pregazila EF na Vertigu, Ismailcan "XANTARES" Dortkardes koji je eksplodirao na prvoj mapi sa 33 fraga je bio nevidljiv na Vertigu sa samo sedam fragova, i bez zvezde tima FURIA odnosi ubedljivu 13-4 pobedu. 

Mirage je odlučio pobednika, a na njemu smo ostali uskraćeni za produžetke nakon jedne od, ako ne i najvećih greški u kompetitivnom CS2 koje smo do sada videli. Imali su igrači Eternal Fire postavljenu bombu u 5 na 3 situaciji i činilo se kao da će izjednačiti na 12-12, ali serija grešaka je dovela do toga da je FURIA uspela da demontira bombu i odnese pobedu.

U grupi B pobede su upisali Movistar Ridersi koji su savladali 9z Team 2-1 (7-13 Nuke, 13-9 Ancient, 13-11 Inferno) i Virtus.pro koji je pobedio Team Spirit identičnim rezultatom (Ancient 7-13, Overpass 13-4, Mirage 13-9).

Današnji mečevi: 

15:00 Astralis - 9INE
15:00 Monte - OG
18:00 BIG - Apeks
18:00 Fnatic - Ninjas in Pyjamas

Roobet Kup 2023 možete pratiti u direktnom prenosu na Arena Esport TV i Jutjub kanalu. 

Tagovi
CS2
Roobet Kup 2023
HEROIC
FURIA
Virtus.pro
Movistar Riders

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh