Relog Media
Relog Media
Podeli:

G2 i FaZe prošli u polufinale IEM Chengdu 2024

G2 Esports je savladao Virtus.pro 2-0 u prvom četvrtfinalu IEM Chengdu 2024 i zakaže novi duel protiv MOUZ, dok je FaZe Clan uspeo da nadigra Team Liquid i sada ih čeka Astralis u borbi za finale.

Poput IEM Copenhagen 2024, G2 će vezati mečeve sa Virtusom i MOUZ i na IEM Chengdu 2024. Podsetimo, na Majoru je G2 prvo savladao Virtus u odlučujućem meču petog kola za plasman u plejof, a potom i MOUZ u četvrtfinalu, pre nego što ih je konačno zaustavio Na'Vi u polufinalu.

Tada je meč protiv Virtusa prošao u znaku tehničkih problema na drugoj mapi u kojoj je G2 uspeo da poravna rezultat i potom dođe do trijumfa na odlučujućoj trećoj mapi, a ovoga puta im je pošlo za rukom da pobede u samo dve partije. 

Tamo gde su G2 i Virtus stali prošli meč, nastavili su ovaj, a reč je o mapi Anubis. Jedna od najboljih, ako ne i trenutno najbolja mapa G2, i ovoga puta je G2 bio mnogo jači rival, a iako su igrali relativno slabiju CT stranu na početku uspeli su da povedu 9-3 i potom dođu do 13-6 pobede u nastavku.

Nakon toga je usledio Overpass, najbolja mapa Virutsa, mapa koju je G2 tek nedavno počeo da igra, a danas su i dokazali zašto. U prvom poluvremenu smo videli nerešen rezultat, a u nastavku Virtus je izgledao kao da će se stabilizovati i pobediti, ali pri rezultatu 9-10 m0NESY pravi neverovatan 1 na 3 clutch i omogućuje G2 da u nastavku dođu do 13-10 pobede. 

FaZe Clan i Team Liquid su odigrali sve tri mape, a na kraju je ipak FaZe odneo pobedu i osigurao novi top 4 plasman. Liquid je pokazao veliku borbenost, namučili su FaZe koji je poveo na svom piku Nuke tek nakon produžetaka (16-13 rezultat), da bi na Anubisu Liquid uspeo da izjednači u poslednjoj rundi regularnog dela mape.

Malo je falilo da i na Mirage odgledamo sve 24 runde, ali je FaZe uspeo da odigra bolje u završnici i dođe do 13-10 pobede.

Polufinalni mečevi počinju duelom G2 i MOUZ koji je na programu od 09:00, dok nakon toga na binu izlaze FaZe Clan i Astralis.

Tagovi
CS2
IEM Chengdu 2024
G2 Esports
FaZe Clan
Team Liquid
Virtus

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh