Relog Media
Relog Media
Podeli:

FaZe Clan je IEM Sidnej 2023 šampion

FaZe je osvojio prvi veliki CS2 LAN turnir pobedom u spektakularnom meču protiv Complexity koje su savladali tek nakon produžetaka treće odlučujuće mape i tako se upisali u istoriju CS2 esporta.

Iako su startovali takmičenje porazom protiv GamerLegiona u prvom kolu pobedničkog baraža A grupe, FaZe je uspeo da se povrati i već na startu gubitničkog baraža izbaci Vitality sa turnira, a potom i Na'Vi, da bi konačno pobedom nad Complexity stavili tačku na zaista sjajan turnir u Sidneju.

Finale je započelo na mapi Overpass koju je odabrao Complexity. FaZe je uspeo da ostvari 7-5 prednost na CT strani, potom su je uvećali pobedivši u pištolj rundi na startu drugog poluvremena, ali je Complexity uspeo da se stabilizuje i odličnom odbranom odnese 13-11 pobedu.

Nakon toga smo gledali Nuke, gde se borba dodatno rasplamsala čime smo dobili sjajnu uvertiru za treću mapu. FaZe je uspeo da pritisne Complexity i povede 8-4 na T strani, Complexity je uzvratio u nastavku, ali je FaZe uspeo da ih zaustavi da naprave preokret i 13-10 rezultatom dolaze do izjednačenja u ukupnom skoru.

Otvorio je FaZe silovito Ancient, a kada su došli do 10-3 prednosti na startu drugog poluvremena činilo se kao da smo stigli do kraja finala. Complexity uspeva da dobije krucijalni "force bye" odnosnu rundu u kojoj su bili primorani da kupuju oružije sa veoma slabom ekonomijom, i odatle potpuno preokreću momentum u svoju korist.

Publika je sa oduševljenjem dočekala produžetke, i to prve od ispostaviće se dva koje smo gledali na mapi Ancient. Nakon što su timovi podelili po tri runde u prvom, FaZe uspeva da povede 3-0 u drugom produžetku, Complexity uzima jednu rundu nakon zamena strana, ali FaZe uspeva da ih spreči da naprave potpuni preokret i 19-16 rezultatom stavljaju tačku na finale.

FaZe je pobedom u Sidneju osvojio glavnu nagradu od 100.000 dolara i kartu za IEM Katovice 2024.

Titulu MVP igrača turnira je odneo Havard "rain" Nygaard koji je i sam izjavio da mu CS2 odlično leži i da se sjajno snalazi u ovoj verziji igre, što se dalo videti i tokom celokupnog toka takmičenja. 

Tagovi
CS2
IEM Sidnej 2023
COMPLEXITY
FaZe Clan

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh