Relog Media
Relog Media
Podeli:

Complexity bolji od G2 u polufinalu IEM Sidneja

Američka ekipa Complexity je uspela da iznenadi G2 Esports i osveti im se za poraz u grupnoj fazi takmičenja ubedljivom 2-0 pobedom u prvom polufinalu IEM Sidnej 2023 turnira. 

Igrači G2 su danas imali evidentno loš dan, pogotovo Nikola "NiKo" Kovač koji je završio meč sa samo 13 fragova i manje od 50 štete po rundi zbog čega je bio igrač sa najlošijim rejtingom u ekipi (0.52), a Complexity je to umeo da iskoristi.

Interesantno je da nije bilo nikakvih promena u izboru mapa u odnosu na njihov duel od pre četiri dana kada smo takođe gledali Anubis i Ancient, a Vertigo bi bio odlučujuća mapa da smo do nje došli.

Glavnu razliku na prvoj mapi je ovoga puta napravila mnogo bolja igra Complexity na T strani. Ponovo su timovi bili izjednačeni na Anubisu u prvom poluvremenu, doduše Complexity je uspeo da stekne 7-5 prednost, uzeli su drugu pištolj rundu, G2 je nakon toga imao prilike da se povrati ali je Complexity pri pri rezultatu 11-8 uspeo da dobije rundu koju su startovali sa pištoljima. Oni koriste prvu priliku da završe mapu i rezultatom 13-8 dolaze do 1-0 prednosti. 

NiKo je na prvoj mapi napravio samo pet fragova uz prosečnih 30.9 štete po rundi, dok je u redovima G2 makar na ovoj mapi svetla tačka bio Ilya "m0NESY" Osipov sa 21 fragom, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi veoma neugodan rival.

I dok je dobra igra Complexity bila očekivana na njihovom piku, kao veliko iznenađenje je došla njihova dominacija na mapi Ancient koju je odabrao G2. 

Complexity je odlično igrao odbranu i ponovo su otvorili meč pobedom u pištolj rundi, poveli su 6-0 potom i 8-1, a sve što je G2 uspeo je da uzme dve utešne runde do kraja poluvremena. U nastavku Complexity je nastavio da dominira i uzimaju sve četiri preostale runde za ubedljivu 13-3 pobedu.

Američka ekipa će se sutra boriti za titulu sa pobednikom drugog polufinala u kom se sastaju FaZe Clan i MOUZ.

Tagovi
CS2
IEM Sidnej 2023

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh