Relog Media
Relog Media
Podeli:

Astralis i MOUZ u polufinalu, G2 protiv Virtusa na startu plejofa

Mečom između G2 i Heroica je završena grupna faza IEM Chengdu 2024, a G2 je pobedom zakazao revanš sa Majora protiv ekipe Virtus.pro. Direktan plasman u polufinale su obezedili Astralis i MOUZ koji su trijumfovali u mečevima za prvo mesto grupa A i B.

MOUZ se uspešno oporavio od neuspeha na Majoru i sa još jednom pobedom obezbedili su top 4 finiš na IEM Chengdu 2024. Oni su na dve mape savladali Team Liquid, a neizvesniji je bio Inferno gde je MOUZ slavio tek u poslednjoj rundi regularnog dela mape. Na svom piku Mirage su bili mnogo konkretniji, poveli su 9-3 na T strani i potom održaavali prednost do 13-4 pobede.

U grupi B preporođeni Astralis je nastavvio sa dobrim igrama, a u borbi za polufinale su nadigrali Virtus.pro. Astralis je bio dominantniji na obe mape, stvarili su veliku prednost već u prvom poluvremenu i potom rutinski završavali mape. Na Overpassu je rezultat bio 13-6, a na Vertigu smo videli izuzetno izdanje Danaca na T strani gde su poveli 10-2, da bi konačan rezultat iznosio 13-7.

Bivši Heroic duo koji čine Jakob "jabbi" Nygard i Martin "stavn" Lund je imao odličan učinak, završili su meč sa 1.61 i 1.55 rejtingom.

I dok su gore pomenuti timovi vodili borbu za dan više odmora i jedan meč manje u plejofu, preostale ekipe su igrale za opstanak na turniru i popunjavanje plejofa.

U grupi A G2 Esports je upisao treću vezanu pobedu protiv Heroica. G2 je uspeo da prekine niz poraza na mapi Ancient gde su pobedili 13-10 rezultatom, dok su na Nuke slavili tek nakon produžetaka 16-13.

FaZe Clan je bio ubedljiv protiv najprijatnijeg iznenađenja turnira, ekipe FlyQuest. Oni su ih deklasirali 13-4 na mapi Ancient, dok je australijska ekipa uspela da pruži solidan otpor na Nuke gde su uzeli deset rundi. 

G2 Esports će za mesto u polufinalu igrati protiv Virtusa, u reprizi meča petog kola PGL Copenhagen Majora koji je izazvao burne reakcije nakon diskonektovanja jednog od igrača ruske ekipe u krucijalnoj rundi druge mape, a pobednik tog meča ide na MOUZ u polufinalu, što znači da bi G2 mogao da odigra uskoro i revanš četvrtfinala Majora.

U drugom delu žreba sastaju se FaZe Clan i Team Liquid, dok Astralis čeka boljeg iz ovog duela.

Tagovi
CS2
IEM Chengdu 2024
MOUZ
Astralis
FAZE
G2

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh