P1noy potpisao za G2 Esports - 2020-01-17 08:15:28

Nakon pet dugih godina, Kristofer ‘’P1noy’’ Pewdersen se vraća na LEC scenu kao rezervni AD keri ekipe G2, zvanično je objavila organizacija. P1noy je poslednji put viđen na najvišem nivou evropske League od Legends scene unutar legendarnog sastava Gambit Gaming, koji su tada činili neke od najvećih legendi ovog esporta: Danil ‘’Diamondprox’’ Reshetnikov i Edward ‘’Edward’’ Abgaryan. 
Te godine je Gambit završio na četvrtoj poziciji tokom regularnog dela sezone, ali su pretrpeli poraz od ekipe Unicorns of Love na samom startu plej-ofa. P1noy je tada poslednji put igrao na LEC bini. Nakon toga se oprobavao u mnogim ligama, kao što su NACS, LFL i LCL, pre nego što se pridružio G2 sastavu.

Doduše, male su šanse da ćemo ga i ove sezone viđati preterano često, obzirom da za G2 ove godine Rasmus ‘’Caps’’ Winther fleksuje kao AD keri i mid lejner, a tu je naravno i Luka ‘’Perkz’’ Perković kao startni AD keri. Obojica su velike zvezde i njihov sastav čine izuzetno felksibilnim, kada su u pitanju strategije, pozicije i heroji. 

Mnogi smatraju da se P1noy pridruio organizaciji kako bi popunio prazninu koju je Hampus ‘’Promisq’’ Abrahamson ostavio za sobom. Promisq je bio rezervni suport, kojeg smo videli u samo par navrata protekle godine, ali je i dalje bio voljen od strane publike i fanova, zahvaljujući svojoj harizmi i autentičnom karakteru. 

Početak prolećnog dela LEC lige zakazan je za 24. Januar, kada nas očekuje uzbudljiva LoL akcija.