Nigma odnosi veliku pobedu protiv ekipe RNG u finalu Bukovel Minora - 2020-01-16 06:15:28

Iskustvo je nešto što nikada ne sme biti potcenjeno u bilo kojem formatu nadmetanja, a naročito ne kada je u pitanju finalna serija protiv jednog od najboljih timova na svetu. Novooformljeni Dota 2 sastav - Nigma, započeo je svoje učešće na Bukovel Minor-u u nešto lošijem izdanju. Ipak, u nastavku turnira, pronašli su svoju igru i stignu do plasmana na DreamLeague Major. 

U prvom kolu upper bracketa pretrpeli su poraz od kineske ekipe Royal Never Give Up (RNG) rezultatom 2 - 1, Kuro ‘’KuroKy’’ Takhasomi i njegova petorka morali su ozbiljno da razmislie o tome šta ne ide kako treba. Uz manje izmene u draftu, Nigma uspeva da se izbori sa ekipama Gambit Esports i Geek Fam (2 - 1, 2 - 0).

Sa druge strane, RNG je bio znatno dominantniji kroz grupnu fazu i plej-of, kroz koje su izgubili samo dva gejma do velikog finala. Na početku odlučujuće serije turnira, situacija je ponovo išla u njihovu korist, kada su poveli reuzultatom 1 - 0. Nigma je narednu partiju otvorila znatno bolje, stekavši veliku prednost zahvaljujući Amer ‘’Miracle-’’ Al-Barkawiju, koji je apsolutno izdominirao sa Phantom Lancer u prvih 30 minuta gejma. Ipak, RNG je uspeo da se vrati na noge i odnese ovu partiju do osamdesetog minuta. Iako je kineski sastav u nastavku imao gotovo potpunu kontrolu, Nigma uspeva da kapitalizuje na nekoliko grešaka svojih protivnika i preokreće partiju u svoju korist. 

Treći gejm serije je ponovo otišao u korist nekadašnjih igrača Liquida. Miracle- je još jednom pokazao sjajnu igru sa Phantom Lancer, što ih je dovelo na samo korak do pobede. Većinom odlučujuće partije, petorka Nigme je pokušavala da pronađe svoje protivnike van pozicije, obzirom da njihova kompozicija nije bila timfajt orijentisana u ranim fazama gejma. Njihovo strpljenje se ispatilo u 37-om minutu kada Maroun ‘’GH’’ Merhej pronalazi sjajan Echo Slam, zahvaljujući kojem Nigma briše celu petorku RNG-ja. Iako su bili u zaostatku od preko 25 hiljada golda, znali su da je ovo jedina prilika da završe gejm u svoju korist. Usledio je puš i finalni dajv na teritoriji kineske ekipe, koja nije uspela da se odbrani.

Novooformljeni sastav Nigma odnosi veliku pobedu, zajedno sa čekom na 72.000$, plasmanom na DreamLeague Season13 Major i 140 DPC poena.