Relog Media
Relog Media
Podeli:

BIG i GamerLegion u plejofu ESL Pro Lige, ostala još samo dva slota

Poznato je 14 od 16 učesnika završnice ESL Pro Lige nakon odlučujućih mečeva takozvanog srednjeg baraža grupa C i D u kojima je BIG savladao Heroic, a GamerLegion ENCE.

Nemački navijače slave uspeh BIG-a koji se po prvi put u 2024. godini plasirao u završnicu nekog velikog takmičenja. Nekada top 10 tim sveta, BIG je trenutno pao na 37. mesto zbog loših rezultat u ovoj godini, uključujući propuštanje velikih takmičenja kao što su IEM Cologne i PGL Copenhagen Major.

Igra koju su prikazali u ESL Pro Ligi nagoveštava neke bolje dane, a oni su poput mnogih drugih timova iskoristili slabu tačku Heroica u vidu problematične AWP pozicije na kojoj bi po glasinama uskoro trebalo da dođe do promene, i zasluženo odneli 2-1 pobedu.

Heroic je ubedljivo slavio na Nuke rezultatom 13-5, ali je BIG uspeo da se povrati na Vertigu gde smo gledali dva izjednačena poluvremena, da bi nakon produžetaka slavili 16-13. Ancient je odlučio pobednika, a na njemu BIG uzima 8 rundi na T strani i potpom prepušta samo jednu rundu rivalima u nastavku za ubedljivih 13-5 i prolaz dalje.

U grupi C nova petorka GamerLegiona je pokazala potencijal, a posebno su se istakli Henrich "sl3nd" Hevesi i Andreas "aNdu" Maasing sa po 39 fragova i 1.54, odnosno 1.40 rejtingom. 

ENCE ne uspeva da ponovi dobre igre sa IEM Katowice i polako postaje evidentno da će promene u timu biti neophodne ako žele da se ozbiljno takmiče protiv najboljih timova sveta. GL je jasno stavio do znanja da su favorit u ovom meču kada su preoteli protivnički pik Nuke 13-5 rezultatom, da bi potom slavili i 13-10 pobedom na mapi Overpass.

ENCE danas očekuje meč protiv FURIE, a pobednik tog duela igra protiv boljeg iz meča Monte - FORZE za plasman u plejof. 

Dok u grupi D ponovo će se sastati Heroic i Ninjas in Pyjamas kao i na startu turnira, a FlyQuest igra protiv Pera Esportsa. Ukrštanjem pobednika ovih mečeva dobićemo i poslednjeg putnika u narednu fazu takmičenja.
 

Tagovi
CS2
BIG
HEROIC
GAMERLEGION
ENCE
ESL PRO LIGA

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh